Menu

Tapastheater Amsterdam: foodbar & theater in één

Een tijdje geleden kwam ik op Instagram iets leuks tegen: het TapasTheater in Amsterdam. Ik begon ze te volgen en een paar uur later kreeg ik een berichtje van hen. “Zouden jullie het leuk vinden om een keer langs te komen?” Nou, dat wilden we wel! We prikten een datum en meldden ons op een zondagmiddag in Amsterdam-Oost voor een uniek avondje uit. Lees je mee?

Wat is het TapasTheater?

Het TapasTheater is een foodbar en theater in één. Als je binnenkomt, lijkt het net een gewoon restaurant. Maar niks is minder waar, want in het souterrain van het TapasTheater vind je drie kleine zaaltjes waar 3x per avond een korte voorstelling wordt gegeven. Ervoor, tussendoor en erna ga je dus lekker aan de tapas. Een heel leuk concept voor een uniek avondje uit en een bijzondere eet-ervaring.

De voorstellingen

Op de website van het TapasTheater zie je welke voorstellingen er de komende tijd op de planning staan. Dit wisselt ongeveer elke 2 weken en gaat van toneel tot stand-up comedy, van storytelling tot muziek en alles daar tussenin. Voor ieder wat wils, dus.

Elke voorstelling kost €10 per persoon en duurt 20 minuten. Vaak zijn dit beginnende theatermakers, of theatermakers die een soort try-out van hun voorstelling willen doen. De voorstellingen worden gegeven in klein zaaltjes. Het publiek bestaat in de grootste zaal uit een stuk of 12 personen, dus dat maakt het super intiem. Echt een totaal andere setting dat je waarschijnlijk gewend bent!

Hoe werkt dat met het eten?

Bij binnenkomst krijg je een eigen tafel aangewezen. Hier kom je na elke voorstelling weer terug om te eten. Je hoeft je tijdens je bezoek aan het TapasTheater geen zorgen te maken dat je eten tijdens zo’n voorstelling staat te verpieteren. Daar hebben ze namelijk iets slims voor bedacht: de zogenaamde snack-automatiek. Net zoals je ‘m kent van de Febo, alleen dan niet met frikandellen, maar met lekkere kleine hapjes – allemaal vers bereid door chef Mauricio Jansen. Hij werkt met seizoensproducten, dus het menu wisselt regelmatig. De meeste gerechtjes zijn trouwens vega(n), dus het menu is toegankelijk voor veel mensen.

Voor een volledige maaltijd raadt het TapasTheater 3 gerechtjes aan, maar meer of minder mag natuurlijk ook. Per gerechtje betaal je standaard €6,25. Daarnaast kan je vooraf kiezen voor een borrelplank en ze hebben lekkere taartjes als dessert. Je gaat dus gegarandeerd met een goed gevulde maag naar huis.

Moet ik reserveren?

Ja, voor een bezoekje aan het TapasTheater moet je reserveren. Je reserveert niet alleen een tafel, maar je bestelt ook alvast tickets voor de voorstellingen die je wilt bezoeken. Ook daarin maak je zelf de keuze of je 1, 2 of 3 voorstellingen wilt zien. Heb je niet voor alle voorstellingen een ticket, maar bedenk je op de avond zelf dat je die andere toch ook wilt zien? Dan kan je in de meeste gevallen alsnog een ticket aan de bar kopen. Ideaal!

Ook goed om te weten: je kan in het TapasTheater terecht van woensdag t/m zondag. Op maandag en dinsdag kan je eventueel reserveren voor grotere groepen.

Waar zit het TapasTheater precies?

Het TapasTheater zit in de Andreas Bonnstraat 40-H in Amsterdam oost. Het is een half uurtje lopen vanaf Amsterdam Centraal, maar je kan vanaf daar natuurlijk ook het OV nemen. Liever met de auto? Parkeren kan voor de deur. Van maandag t/m zaterdag betaal je €6 per uur, maar op zondag is parkeren gratis.

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter