Menu

12x binnen uitjes voor regenachtige dagen

Een uitje plannen is natuurlijk hartstikke leuk, maar in Nederland soms ook best lastig. Want tja, met dat weer hier weet je het maar nooit… Wil je het op safe spelen? Gelukkig zijn er ook genoeg leuke binnen uitjes. Dan weet je zeker dat je geen stortbui op je pet krijgt. Op zoek naar inspiratie? Ik heb 12 leuke ideeën voor je.

1. Speel een potje jeu de boules

Jeu de boules is al lang geen spel voor oude mensen meer. Deze traditionele Franse sport is de laatste jaren juist weer helemaal hip geworden! Door het hele land vind je de leuke indoor jeu de boules banen, zoals Mooie Boules, Dolle Boules en Boules Bites Bar. Huur een baan en speel een potje onder het genot van een hapje. Gezelligheid gegarandeerd.

2. Bezoek een leuk museum

Warm en droog blijven en ondertussen lekker cultuur snuiven? Dan is een bezoek aan een museum een uitstekende optie. Plan dan een binnen uitje naar een museum. Mijn favorieten:

  • Remastered Rotterdam: een museum slash lichtshow slash 3D experience waarbij oude schilderijen tot leven komen.
  • Kamp Vught: een voormalig concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog waar je veel leert over het oorlogsverleden van Nederland.
  • Gevangenismuseum Veenhuizen: hier leer je alles over gevangenissen in het algemeen, maar ook over de bijzondere geschiedenis van het dorp Veenhuizen.
  • STRAAT museum: een graffiti en street art museum in Amsterdam met gave, kleurrijke werken van kunstenaars van over de hele wereld.

3. Ga poolen

Het is leuk, het is niet duur en iedereen kan het: poolen. Binnen 5 minuten heb je de spelregels onder de knie, zelfs als je het nog nooit eerder gedaan hebt. Een heel leuk uitje voor een date night, maar ook super gezellig op een druilerige zondagmiddag met vrienden.

4. Duik de foodhallen in

Food = life, dus een bezoekje aan een foodhal mag niet ontbreken in dit lijstje met binnen uitjes. Bestel een drankje en haal om en om wat lekkers bij een van de vele kraampjes. Wel delen natuurlijk, want dan kun je extra veel proeven! Bekijk hier mijn lijstje met de leukste foodhallen in heel Nederland.

5. Ga indoor mountainbiken

Indoor mountainbiken is al vrij uniek. Maar een indoor mountainbike parcours in een kas, dat vind je alleen in Almere! Huur er een fiets, of neem je eigen fiets mee en cross lekker rond. Het parcours heeft verschillende moeilijkheidsgraden, dus zowel beginners als gevorderden kunnen zich lekker uitleven. Je kunt eventueel ook een les of clinic boeken.

6. Een wellness (mid)dagje

Of je nou met je lover of met je bestie gaat: de sauna is altijd een goed idee. Lekker stomen, scrubben, bubbelen en vooral relaxen. Heerlijk! Wil je jezelf echt in de watten leggen? Of heb je iets speciaals te vieren? Boek dan een privé wellness. Ik vind zelf de Reset Spa een dikke aanrader. Niet goedkoop, wél ultiem genieten.

7. Lekker los in een karaokebar

Als je van zingen houdt en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan is een avondje in de karaokebar iets voor jou. Hier kun je samen met vrienden of familie genieten van een drankje en een avondje zingen. Zelfs als je niet van zingen houdt, is het altijd leuk om naar anderen te luisteren en te genieten van de sfeer.

8. Ontsnap uit een escape room

Escape rooms zijn al jaren razend populair en ik begrijp heel goed waarom waarom. Het is een uitdagend en spannend uitje waarbij je je hersenen moet laten kraken en je creativiteit moet gebruiken om te ontsnappen uit een kamer. Er zijn escape rooms in verschillende thema’s en niveaus, dus het is een binnen uitje dat je keer op keer kunt blijven doen. En als je het nog spannender wilt maken, zijn er ook escape rooms die zich afspelen in het donker of met live-acteurs.

9. Ga klimmen of boulderen

Liever iets sportievers waar je een lekkere adrenaline-kick van krijgt? Dan is klimmen of boulderen misschien iets voor jou. Er zijn verschillende binnenklimhallen en boulderhallen in Nederland, waar je kunt klimmen en klauteren op verschillende niveaus.

10. Rolschaatsen

Trek je neon legging en zweetbandjes uit de kast en trek je rolschaatsen aan voor een middag of avondje in de rollerdisco! Er zijn verschillende indoor rollerdisco’s in Nederland, waar je kunt genieten van muziek, lichtshows en natuurlijk het rolschaatsen zelf. No worries: die neon legging was een grapje – uiteraard ben je in je spijkerbroek ook gewoon welkom 😉

11. Speel een VR-game

Als je op zoek bent naar een unieke en futuristische ervaring, dan is een VR-game misschien iets voor jou. Met virtual reality kun je jezelf onderdompelen in een andere wereld en verschillende spellen spelen, van geheime missies tot schietspellen. Er zijn verschillende indoor-locaties waar je VR-games kunt spelen, zoals The Park Playground. Zij hebben locaties door het hele land.

12. Naar de film

Last but not least, een klassieker onder de binnen uitjes: naar de film gaan. Er zijn verschillende bioscopen in Nederland, van Pathé tot privé bioscopen en van kleine filmhuizen tot drive in bioscopen. Of helemaal gaaf: ga naar een filmdiner van Cinema Culinair, waarbij je mee-eet met de acteurs in de film. Dat is nog eens een beleving!

Meer leuke tips voor binnen uitjes?

Wil je meer leuke tips voor binnen uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen.