Menu
Andere leuke tips

Ook zo’n zin in kerst? Zo kom je helemaal in kerstsfeer!

Kerst is wat mij betreft echt de leukste tijd van het jaar – en gelukkig ben ik niet de enige hier in huis! René is misschien nog wel erger dan ik, want hij begon in november al dagelijks kerstmuziek te draaien hier in huis. Zo gezellig! Waarschijnlijk wordt deze kerst wel iets anders dan voorgaande jaren, maar dat mag de pret niet drukken. Kan jij ook niet wachten tot het kerst is? Hier een paar leuke tips om al helemaal in de kerstsfeer te komen!

Samen de kerstboom opzetten

In september dit jaar zijn René en ik verhuisd van een appartement naar een echt ‘grotemensenhuis’. En dat betekent… ruimte voor een kerstboom! We hebben dit jaar dus voor het eerst samen een kerstboom gekocht én opgezet. Super kneuterig, maar ik vond dit heel leuk om te doen. Hij paste trouwens maar net in de auto, haha! Nu nog een paar cadeautjes eronder (check hier een leuke cadeautip die ik eerder deelde) en we zijn er helemaal klaar voor.

Samen de kerstboom versieren
Wat een grote boom hè!

Wij hebben onze kerstboom gewoon gekocht bij het plaatselijke tuincentrum, maar wist je dat er ook plekken zijn waar je zelf je kerstboom kunt zagen? Ik kwam hier pas achter toen we onze kerstboom al gescoord hadden, maar dit gaat zeker op het lijstje voor volgend jaar. Heb jij nog geen kerstboom en lijkt het je leuk om ‘m zelf om te zagen? Je vindt hier een overzichtje van de verschillende natuurgebieden en kerstboom farms in Nederland waar je dit kunt doen.

Samen de kerstkaarten bezorgen

Sinds ik op mezelf woon, stuur ik elk jaar trouw kerstkaarten naar wat vrienden en familie. Tja, het heeft toch wel wat, vind ik. Wat wij altijd doen, is dat we de kaarten voor vrienden en familie in de buurt niet per post versturen, we bezorgen ze zelf. We gaan ’s avonds lekker aan de wandel om ze overal door de brievenbus te doen en ondertussen gluren we overal ongegeneerd naar binnen om kerstversiering te spotten 😉

Proefkoken voor het kerstdiner

Eerste kerstdag komt de familie van René bij ons eten. Nu we verhuisd zijn en een grote barbecue hebben (wat eigenlijk een soort hele grote oven is), leek het ons leuk om een echte kerstkalkoen te maken. Dat schijnt alleen niet zo heel makkelijk te zijn. Daarom gingen we dit weekend alvast even proefkoken. En als je dan toch bezig bent, dan doe je stiekem gewoon net alsof het al kerst is, toch? We nodigden vrienden uit, ik dekte de tafel mooi en het was net echt. Happy pre-christmas!

Proefkoken voor het kerstdiner: kerstkalkoen
Onze kerstkalkoen. Goed gelukt, toch?

Samen een kerstfilm kijken

Ik weet het, mijn blog heet Bye Bye Bankhangen, maar een kerstfilm kan in dit rijtje echt niet ontbreken. Zet de lichtjes van de kerstboom aan, kruip onder een dekentje op de bank en zwijmel weg bij een romantische kerstfilm. Onze all time favorite is en blijft Love Actually (die kijken we elk jaar, haha), maar ook The Holiday vind ik een heerlijke film.

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter