Menu
Thuis

Thuis op wereldreis met de Bapaho box

Samen op vakantie gaan vind ik misschien wel een van de leukste dingen van de hele wereld. Met z’n tweeën nieuwe plekken ontdekken, rondstruinen door dorpen en steden, of juist lekker de natuur in. Vanwege corona hebben we vorig jaar onze vakantie moeten skippen, maar onze eerste vakantie van dit jaar is al in de pocket. Dit weekend maakten René en ik namelijk een wereldreis. Ja, dat lees je goed! In een middag tijd reisden we de hele wereld over en snoven we 15 verschillende culturen op. Zo aten we chocola in Turkmenistan en dronken we uit een kokosnoot in Jamaica. Hoe? Met de wereldreisbox van Bapaho!

Een wereldreisbox? Wat is dat?

De wereldreisbox is het alternatief voor een vakantie ver van huis, gewoon in je eigen huis. In de wereldreisbox zit alles wat je nodig hebt om vanuit je woonkamer in 1,5 uur tijd de wereld te ontdekken en verschillende culturen op te snuiven. Het werkt als volgt. In de box zit een kaart waarop de wereldreis is uitgestippeld. Nadat je bent ‘ingecheckt’, stap je zogenaamd in het vliegtuig en ga je naar je eerste bestemming. Op de kaart vind je per bestemming informatie en leuke weetjes en feitjes over het land, bijvoorbeeld over nationale feestdagen, de cultuur of juist de natuur. Bij sommige bestemmingen moet je ook een opdrachtje doen. Zo leerden we in China bijvoorbeeld om ‘Ni Hao’ te schrijven.

Ondertussen speel je de bijbehorende Spotify playlist af. Per bestemming zijn er steeds 2 liedjes die je kunt luisteren om helemaal in de sfeer van het land te komen. Maar dat is niet alles, want in de wereldreisbox zitten er ook allerlei snacks en drankjes. Zo aten we Portugese sardientjes, dronken we Indiase thee en snoepten we van de Marokkaanse dadels. En om helemaal in de vakantiesfeer te komen, zitten er in de box Tibetaanse vlaggetjes om je huiskamer te versieren, een kokosnoot om je tropische cocktail uit te drinken en gekleurd poeder om Holi-Phagwa te vieren (toegegeven: ik durfde het niet aan om het door de hele woonkamer heen te gooien, haha).

Een creatief initiatief

De wereldreisbox is een initiatief van reisbureau Bapaho (dat staat voor Backpack Holland). Bapaho is niet zomaar een reisbureau, maar een reisbureau dat reizen organiseert in Utrecht zonder dat je de stad verlaat. Normaal gesproken doen ze dat bijvoorbeeld door diners en wandelingen te organiseren die je kennis laten maken met verschillende culturen in de stad. Maar nu dat niet mogelijk is, hebben ze dus de wereldreisbox bedacht. Ik vind het een onwijs leuk en creatief idee. Wat mij betreft is de wereldreisbox niet alleen een aanrader, maar ook een hele leuke en mooie manier om een kleine ondernemer te steunen!

3 Reacties

Laat jouw reactie achter