Menu
Thuis

Zelf een online pubquiz organiseren

De Slimste Mens, Twee voor Twaalf, De Zwakste Schakel… Al zo lang als ik me kan herinneren, vind ik het heerlijk om dit soort tv-quizzen te kijken – uiteraard ondertussen keihard antwoorden naar de tv roepend. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik dolenthousiast was toen een paar jaar geleden het fenomeen ‘pubquiz’ ineens populair werd. Super leuk om met vrienden, familie of collega’s aan mee te doen in de kroeg, toch? Momenteel is een pubquiz in de kroeg natuurlijk een beetje lastig. Dat bracht me op een idee: ik ga zelf een online pubquiz organiseren voor onze vriendengroep!

Helemaal corona- & avondklokproof

Nu we met de avondklok allemaal thuiszitten, leek het mij een leuke manier om tóch weer eens wat met elkaar te kunnen doen. Ik maakte een leuk berichtje, zette dat in de Whatsappgroep van onze vriendengroep en binnen no-time hadden 7 teams zich aangemeld voor onze ‘Ultieme Crazy Curfew Pubquiz’.

‘Waarom zou ik zelf een online pubquiz organiseren?’

Ja, ik weet dat er allerlei online pubquizzen georganiseerd worden (bijvoorbeeld door de Quiz Brothers en Upbeatles), maar hoe leuk is het om dit zelf te doen?! Je kunt er dan namelijk ook vragen over de vriendengroep, familie of collega’s in zetten. ‘Wat zei … toen hij dronken binnenkwam op het verjaardagsfeestje van …?’, ‘Wie liet een keer de hond van tante … weglopen?’, of ‘Wie doet er altijd het laatste het licht uit op feestjes?’. Hilarisch om dat soort herinneringen weer eens op te halen met elkaar. Want dat is ook het voordeel van zelf een online pubquiz organiseren: iedereen kan tussendoor even ‘unmuten’ om commentaar te geven.

Zelf een online pubquiz organiseren – zo doe je dat

Zelf een online pubquiz organiseren is helemaal niet moeilijk, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen. Het bedenken van vragen en die daarna verwerken in een PowerPoint is namelijk best een karwei. René en ik zijn er ongeveer 2 avonden mee bezig geweest. Wat lekkers op tafel, een wijntje erbij en lekker die hersenen laten kraken. Wij hebben eerst een aantal categorieën bedacht. Daar hebben we vervolgens zelf vragen bij bedacht, maar we hebben ook vragen van internet geplukt. Google maar eens op ‘pubquiz vragen’, dan vind je genoeg ideeën.

Genoeg vragen bedacht? Dan zet je ze in een PowerPoint presentatie. Zit er ook een muziekronde in je pubquiz, maak dan vooraf ook een Spotify lijst met alle nummers, zodat je ze tijdens de pubquiz makkelijk kunt laten horen. Kies tot slot een tool die je gaat gebruiken voor de pubquiz (Zoom, Teams of desnoods Whatsapp videobellen), test of alles goed werkt en je bent klaar om te spelen!

Bekijk hier onze pubquiz

Wil jij ook zelf een online pubquiz organiseren, maar heb je geen zin om lang na te denken over al die vragen? Ik maakte een aangepaste versie van onze online pubquiz die je kunt gebruiken. Wil je het PowerPoint bestand graag hebben, zodat je ‘m makkelijk kunt aanpassen? Stuur me dan even een mailtje!

Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is de bonusvragen en de vragen over jouw vriendengroep, familie of collega’s te bedenken. Ook staat er een ronde ‘actualiteit’ in. Als je snel bent en de pubquiz de komende dagen organiseert, dan kun je deze nog prima gebruiken. Ga je ‘m later spelen, dan zou ik de vragen wel even aanpassen, anders zijn ze natuurlijk niet echt actueel meer ;). En als je daar ook geen zin in hebt, dan laat je ze gewoon weg! Zo zie je, zelf een online pubquiz organiseren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter