Menu
Andere leuke tips

Vrijwilligerswerk uitjes: plezier maken én iets goeds doen

Dat ik gek ben op uitjes, is vast geen verrassing. Maar uitjes waarmee je ook nog eens iets goeds doet voor een ander of voor de wereld, dat vind ik misschien wel de mooiste. Ik bedoel, hoe fijn is het als je met jouw leuke (mid)dag een positieve impact kan maken?! Heb je daar wel oren naar, lees dan vooral verder. Ik maakte namelijk een lijstje met leuke ‘vrijwilligerswerk uitjes’. Komt ‘ie!

Helpen bij een dierenasiel

Toen René en ik een paar jaar geleden op citytrip waren in Dubrovnik, las ik dat er in de buurt een hondenopvang was waar ze zaten te springen om hulp. Niet alleen op financieel gebied, maar vooral ook hulp rondom het verzorgen van de honden. En dus reden we er met onze huurauto heen om onze handen een middagje uit de mouwen te steken, honden uit te laten en lekker te kroelen. Genieten voor ons, maar vooral ook voor hen!

Als dierenvriend hoef je gelukkig niet helemaal naar Kroatië om te helpen in een dierenasiel; ook in Nederland kunnen asiels je hulp vaak goed gebruiken. Bel of mail gewoon eens naar een asiel bij jou in de buurt, of kijk op de website van de Dierenbescherming.

Inpakken bij Stichting Jarige Job

Wist je dat tienduizenden kinderen in Nederland hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat daar thuis geen geld voor is? Toen ik dat voor het eerst hoorde, brak mijn hart. Gelukkig zet Stichting Jarige Job zich in om deze kinderen tóch een onvergetelijke verjaardag te geven. Dat doen ze door verjaardagsboxen aan te bieden. Dat is een box vol met benodigdheden om een echt verjaardagsfeestje te vieren. Van taart en slingers tot cadeaus en traktaties.

De inhoud van de boxen wordt voor een groot deel gedoneerd door bedrijven. Maar het inpakken ervan, dat gebeurt door vrijwilligers. Samen met een aantal collega’s van NN heb ik laatst een middagje geholpen en dat was echt onwijs leuk. Met een groep van 25 collega’s hebben we in een paar uur tijd meer dan 500 boxen ingepakt (en dus meer dan 500 kindjes blij gemaakt ❤️).

Een handje helpen bij Stichting Jarige Job kan je doen als teamuitje. Wil je liever een keer met een kleiner groepje, of in je eentje aan de slag? Ze organiseren ook eens in de zoveel tijd een inpakmarathon.

Plastic vissen met Plastic Whale

Varen is sowieso een heerlijk uitje. Maar als je dat doet met Plastic Whale, dan is het ook nog eens een heel nuttig uitje! Plastic Whale zet zich namelijk in om alle wateren plasticvrij te maken en zo de plastic soep te verminderen. Een mooie missie waar jij ook je steentje aan kan bijdragen door een ochtend te gaan plastic vissen in Amsterdam of Rotterdam.

Het concept is simpel. Stap op de boot, pak een visnet en probeer in 2 uur tijd zo veel mogelijk afval op te vissen. Van deze ’troep’ maakt Plastic Whale vervolgens weer waardevolle spullen. Denk bijvoorbeeld aan meubilair, maar ook aan boten – zoals degene waar je op staat tijdens het plastic vissen. Op die manier dragen ze bij aan een duurzamere wereld. Een mooi initiatief waarmee je bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!