Menu

Vaderdag cadeau idee: ga samen iets leuks doen!

Vaderdag is hét moment om je vader eens in het zonnetje te zetten. Dat kan natuurlijk met een mooi cadeau of een uitgebreid ontbijt. Maar zelf vind ik het eigenlijk veel leuker om hem een uitje cadeau te geven. Want hoe leuk is het om samen een mooie herinnering te maken? Dus ben jij nog op zoek naar een vaderdag cadeau idee? Lees dan verder voor een lijstje met 10 leuke uitjes die je samen kan doen.

1. Een barbecue workshop

Is je vader een echte grill meister en zijn jullie allebei niet vies van lekker eten, dan moet je echt samen een barbecue workshop bij Smokey Goodness volgen. Wat je kan verwachten? Een middag lang kokkerellen, eten, drinken, nieuwe dingen leren en vooral plezier hebben in hét barbecue walhalla van Nederland. René en ik hebben zelf de Amerikaanse barbecue workshop gevolgd en dat was echt een aanrader.

2. Naar een museum

Samen naar het museum is ook een onwijs leuk vaderdag cadeau idee. En daar hoeft je vader echt geen enorme kunstliefhebber voor te zijn. Zo zijn Remastered in Rotterdam en het Straat museum in Amsterdam bijvoorbeeld wat ‘luchtiger’ en heel toegankelijk. Maar je hebt natuurlijk ook musea die helemaal niet om kunst draaien. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Louwman museum in Den Haag. En zelf vond ik Kamp Vught heel indrukwekkend, dat is een museum over de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

3. Kleiduifschieten

Dit is een tip voor de stoere vader: neem hem mee kleiduifschieten. Dat kan bijvoorbeeld bij JST-Waalsdorp in Den Haag, Schietbaan Swinkels in Boekel of De Wildenberg in Weert. Als je een proefles boekt, leer je onder leiding van een professionele instructeur de basis van het kleiduifschieten. Ziet er makkelijk uit, maar dat valt dus nog vies tegen. Mocht je twijfelen om zelf ook mee te doen, dan zeg ik: doen. Ik vroeg me ook af of ik dat wel leuk zou vinden, maar ik vond het mega stoer om een keer te doen!

4. Naar een foodtruck festival

Ook een leuk vaderdag cadeau idee: neem hem mee naar een foodtruck festival. ’s Zomers worden er in heel veel steden door het hele land dit soort festivals georganiseerd. Dus grote kans dat er ook een bij jou in de buurt gepland staat. Zorg dat hij zijn agenda blokt, zeg dat hij met een lege maag klaar moet staan en geniet samen van een heerlijke middag of avond tussen de foodtrucks.

5. Een biertour

Als je vader van speciaalbiertjes houdt, neem hem dan mee op de craft beer tour in Rotterdam of in Utrecht. Dat is een fiets- of wandelroute langs verschillende brouwerijen in de stad. Zo breng je tijdens de tour in Rotterdam bijvoorbeeld een bezoekje aan Vet Lazy in het oude Tropicana en Kaapse Brouwers op de Keilewerf. Bij elke stop neemt de brouwer je mee in het verhaal van zijn bieren. Zo leuk om die passie te zien. Die zie je trouwens niet alleen – die proef je ook.

6. Blokarten

Doe je liever iets actiefs samen, dan is blokarten misschien wel iets voor jullie. Mocht je het niet kennen: een blokart is een karretje met drie wielen waarmee je over het strand kan racen. Niet met behulp van een motor, maar op basis van windkracht. En als er genoeg wind staat, dan kan dat flink hard gaan! Ik spreek trouwens uit ervaring als ik zeg dat het er makkelijker uitziet dat het is.

7. Samen op dansles

Toen René en ik startten met dansles, zaten er een vader en dochter bij ons in het groepje. Dat vond ik zó schattig! Dus als je vader een beetje losse heupen heeft, dan is een proefles dansen misschien wel een onwijs leuk vaderdag cadeau idee. Bij de meeste dansscholen kan je een (gratis) proefles boeken. Wie weet smaakt het wel naar meer!

8. Wadlopen

Een perfect cadeau voor de papa’s die van wandelen en natuur houden: ga samen een dagje wadlopen. Zelf heb ik het nog nooit gedaan, maar het schijnt echt een ervaring te zijn. Onder leiding van een gids (je mag namelijk niet op eigen houtje het wad op) loop je letterlijk over de bodem van de zee en leer je van alles over een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Super bijzonder, toch? Houd er wel rekening mee dat wadlopen behoorlijk pittig is – je moet dus wel allebei een beetje conditie hebben.

9. Touren met een Land Rover

Mijn vader deed laatst samen met een vriend een Land Rover Experience. Een halve dag mochten ze op een offroad parcours in Kerkdriel rondscheuren met de nieuwste Land Rover modellen. Steile heuvels op en af, over verschillende terreinen en dwars door het water: hij vond het geweldig en kwam helemaal enthousiast thuis. Het is geen goedkoop cadeau (en dat is nog zacht uitgedrukt), maar mocht je vader een autoliefhebber zijn en heb jij toevallig een geldboom in de tuin hebben staan, dan is dit natuurlijk een geweldig vaderdag cadeau.

Heb je nou geen geldboom, dan is Van het Pad een meer betaalbare optie. Daar kan je een 4×4 huren voor een dag touren over de Veluwe. Minstens net zo leuk!

10. Een avondje poolen

Gelukkig zijn er ook uitjes waarvoor je geen geldboom nodig hebt, maar die wél heel leuk zijn. Bijvoorbeeld een avondje poolen! Er zijn kroegen waar dit gratis en voor niks kan, maar je kan op veel plekken ook voor niet al te veel 1 of 2 uur een pooltafel reserveren. Wat lekkere snacks en drankjes erbij en meer heb je niet nodig voor een gezellige avond samen.

Meer vaderdag cadeau idee tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!