Menu
Andere leuke tips

8 ideeën voor een vriendinnen uitje

Mijn vaste vriendinnengroepje ken ik al vanaf de middelbare school. We zaten bij elkaar in de klas en zagen elkaar dag in, dag uit. Een heerlijke tijd was dat. Urenlang zaten we te kletsen over jongens, uitgaan en onze enooorme problemen (‘O my god, kijk die pukkel!!!’). Inmiddels zijn we 15 jaar, een paar kinderen en een emigratie verder en zien we elkaar al lang niet meer elke dag. Het is met alle drukke agenda’s soms zelfs lastig om elkaar elke maand te zien. Daarom proberen we regelmatig een vriendinnen uitje in te plannen. En dat is altijd onwijs leuk! Inspiratie nodig voor jouw eigen vriendinnen uitje? Ik deel een paar leuke ideeën.

Escape room

Dit is en blijft toch wel een van mijn favoriete vriendinnen uitjes. Wij hebben er met onze vriendinnengroep inmiddels al een paar gedaan – zowel ‘echte’ escape rooms als online escape room spellen – en het is elke keer weer hilarisch. Vooral The Freakshow in Delft vond ik echt geweldig. Ik heb me echt dood gelachen om een van mijn vriendinnen die ongeveer in haar broek scheet! Aanrader dus.

Stadsspel

Ik blijf even in de spellen, want ook het stadsspel Ontsleuteld is echt een dikke tip. Als groepje krijg je de opdracht om een kluis te kraken. Daarvoor word je de hele stad door gestuurd om op zoek te gaan naar verschillende locaties. Op elke locatie voer je een opdracht uit, waarmee je uiteindelijk de code kan kraken. Ik hou het een beetje vaag, want als ik precies uitleg hoe het werkt, dan verklap ik veel te veel.

Je kan dit spel in ruim 60 steden in heel Nederland spelen, van Groningen tot Maastricht. Een leuke manier om een stad beter te leren kennen, of om op ontdekking te gaan in een nieuwe stad. En je bent natuurlijk altijd in de buurt van een terras, dus na afloop kan je heerlijk aan de wijntjes en bitterballen!

Cocktail workshop

Tja, vriendinnen uitjes met alcohol doen het bij mij in de vriendinnengroep altijd goed (#zuipschuiten). We hebben al heel wat glazen weggetikt tijdens een van de vele high wines van de afgelopen jaren. Een cocktail workshop lijkt me ook nog steeds heel erg leuk om eens met elkaar te doen. Die staat dus nog op het lijstje. En houd je niet zo van cocktails, of zijn er een of meerdere zwangeren in je vriendinnengroepje? Er zijn natuurlijk ook zat andere leuke workshops. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kookworkshop?

WONDR Experience

Er zijn een paar dingen waar ik René met geen 10 paarden naartoe kan krijgen. Een van die dingen is een bezoekje aan Wondr Experience. Maar als vriendinnen uitje is dit natuurlijk wél onwijs leuk. In dit insta museum slash binnenspeeltuin voor volwassenen kan je je even helemaal uitleven. En het is natuurlijk de perfecte plek om een hysterische groepsfoto te maken.

Naar de sauna

Oké, dit is misschien niet zo’n enorm succes om met al je vriendinnen te doen. Ik spreek uit ervaring dat je de ongeduldige types die niet stil kunnen zitten, beter thuis kan laten ;). Maar met degene die het lekker vinden om een dagje te relaxen, is een dagje naar de sauna een heel fijn vriendinnen uitje. Spring met jullie make-uploze hoofden in de auto en leg jezelf lekker helemaal in de watten. Tussendoor uitgebreid lunchen, een beetje kletsen in het bubbelbad en aan het einde van de dag helemaal zen weer naar huis.

Suppen

Juist op zoek naar iets actiefs? Ga dan suppen. Op steeds meer plekken kan je een supboard huren: op het strand, of juist middenin een stad. Toen wij laatst in Den Bosch waren, zag ik daar hele hordes mensen op sups door de grachten gaan. Super leuk en zo zie je een stad eens van een hele andere kant.

Rollerdisco

Toen ik een jaar of 10 was, waren rolschaatsen helemaal de bom. Ik moest en zou ze ook hebben, maar toen ik ze na lang zeuren eenmaal kreeg, bleek ik er zeer weinig talent voor te hebben. En dat is nog steeds zo, ontdekte ik toen we een tijdje geleden naar Skate Fever in Rotterdam gingen. Bambi was er niks bij. Wel enorm gelachen!

Oesters rapen

Last but not least: ga met je vriendinnen oesters rapen. Onwijs leuk om te doen en ook nog eens helemaal gratisss. Houd er wel rekening mee dat het oesterseizoen van september tot april loopt. Dan zijn ze het makkelijkst te vinden én smaken ze het best. Per persoon mag je 10 kilo meenemen, dus reden genoeg om daarna thuis een oester party te houden. Al zou ik er ook alvast een (of een paar) wegslurpen op het strand, want hoe verser hoe beter.

Wat vind jij een leuk vriendinnen uitje?

Heel eerlijk? Eigenlijk maakt het natuurlijk geen bal uit wat je met elkaar doet, zolang je het samen maar leuk hebt. En met echte vriendinnen (of vrienden natuurlijk) zit dat volgens mij altijd wel goed! Plan jij weleens een vriendinnen uitje? En wat zijn dan de dingen die jullie doen?

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter