Menu

Remastered Rotterdam: hier wil je heen!

Ik geef het toe: ik ben een klein beetje een kunstbarbaar. Ik vind het hartstikke leuk om af en toe door een museum te struinen, maar ik ben niet het type dat minutenlang naar een schilderij kan staren. Herkenbaar? Dan heb ik dé museumtip voor je: Remastered Rotterdam! Ik vertel je er meer over en ik geef je alvast een klein voorproefje van wat je hier kan verwachten. Lees je mee?

Wat is Remastered Rotterdam?

Laat ik even beginnen met uitleggen wat Remastered Rotterdam is. Of beter gezegd: laat ik een poging doen om het uit te leggen, want dat vind ik dus best wel lastig. Ik zou het zelf omschrijven als een museum slash lichtshow slash 3D experience waarbij oude schilderijen tot leven komen. Zelf zegt Remastered Rotterdam op hun website het volgende:

Ervaar wat je nog nooit hebt meegemaakt: De oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters.”

Remastered Rotterdam

Eigenlijk komt het erop neer dat verschillende ‘nieuwe’ kunstenaars, designers en dj’s bestaande kunstwerken nieuw leven in hebben geblazen met behulp van projecties, speciale effecten en muziek. En dat is héél vet!

Wat kan je verwachten?

Een bezoekje aan Remastered Rotterdam duurt ongeveer een uur. Je wordt gevraagd om een kwartier van tevoren aanwezig te zijn. Zo heb je genoeg tijd om je jas op te bergen en wat te drinken te kopen, maar ook om zelf een digitaal 3D kunstwerk te maken! In de welkomsthal liggen namelijk een soort kleurplaten en speciale stiften waarmee je je eigen luchtballon, raket of UFO kan maken. Versier ‘m zoals jij wilt, stop ‘m in het speciale apparaat en zie jouw creatie geprojecteerd op de muur.

Zodra de tour begint, krijg je een seintje en mag je naar binnen. Dwars door een waterval, via de oceaan en de wolken kom je uiteindelijk terecht in de grote zaal, waar de echte voorstelling begint. Ik ga niet teveel verklappen, maar hier zweef je onder andere door werken van Van Gogh, bouw je een feestje met Mondriaan en zie je hoe de Nachtwacht van Rembrandt tot leven komt. Hieronder een klein voorproefje van wat je kan verwachten.

Waar zit Remastered Rotterdam?

Het zal je niet verbazen, maar Remastered zit dus in Rotterdam 😉 . En niet op de minste plek, het zit namelijk onder de Erasmusbrug. Een fijne locatie, want op 1 minuut lopen zit een parkeergarage en binnen 10 minuutjes sta je middenin het centrum. Ideaal als je er een dagje of weekendje Rotterdam van wilt maken.

Tot wanneer is Remastered Rotterdam?

Voor zo ver ik weet, is Remastered Rotterdam een permanente tentoonstelling. Met andere woorden: je hoeft je niet te haasten om kaartjes te kopen, want er zit geen einddatum aan.

Remastered Rotterdam = leuk voor iedereen

Jong of oud, kunstliefhebber of niet: Remastered Rotterdam is volgens mij voor iedereen een onwijs leuke belevenis. Dus mocht jij ook gaan, laat me dan zeker weten wat je ervan vond. Wij hebben in elk geval onze ogen uit gekeken!

Meer tips?

Wil je meer leuke tips voor musea, uitjes en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter