Menu
Eten & drinken

Thuisproeverij tips – deze moet je echt proberen

Staat er binnenkort een date night op de planning? Of wil je op jouw avondje met vriend(inn)en een keer uitpakken? Dan heb ik een leuke tip voor je: bestel een thuisproeverij! Online zijn er echt een heleboel te vinden: van wijn tot chocola en van bier tot oesters. De afgelopen maanden heb ik er zelf een aantal geprobeerd. Mijn favorieten? Die deel ik hieronder. Lees mee!

Wijnproeverij van The Online Sommelier

Mijn allereerste thuisproeverij ever was die van The Online Sommelier. Ze hebben er verschillende, maar wij hadden toen dit pakket. Deze thuisproeverij bestaat uit 4 verschillende wijnen: 2 wit en 2 rood. Je begint met wat theorie over wijnproeven. Daarna is het de bedoeling dat je elke wijn blind proeft en opschrijft wat je ruikt en hoe de wijn smaakt. Dat doe je aan de hand een aromawiel. Wist jij dat een wijn bijvoorbeeld naar rotte eieren of nagellakremover kan ruiken? Als je allemaal denkt dat je eruit bent, dan pak je de informatie over de wijn erbij. Klopte het een beetje, of ben je toch niet zo’n fijnproever als je dacht? Een hele leuke, lekkere en leerzame proeverij.

The Beer Escape

Ben je meer een biertype, dan is The Beer Escape zeker iets voor jou. Dit is een hele bijzondere thuisproeverij, want het is er een in spelvorm. Als je The Beer Escape bestelt, dan krijg je 6 biertjes en een opdrachtenboekje thuisgestuurd. Je kan niet zien welke biertjes het zijn, want het etiket en het dopje zijn afgedekt. Door te proeven én door de opdrachten uit het boekje te maken, moet je erachter zien te komen welke biertjes het zijn. Dat is soms knap lastig, zeker naar mate de avond vordert, haha!

The Beer Escape is er trouwens in twee varianten. Hunting the Blondes is een pakket met witte biertjes en A Journey Through Styles is een combinatie van verschillende soorten speciaalbier. Ik heb ze allebei gespeeld en het zijn allebei echt aanraders! Ook onwijs leuk als cadeau trouwens.

Kaasproeverij van Pluk de Kaas

Ik ben regelmatig bij de kaasboer te vinden, op zoek naar een nieuw pareltje voor op de kaasplank. Hoe erger ‘ie stinkt, hoe lekkerder ‘ie is – dat is mijn motto. Maar heel eerlijk? Bij onze lokale kaasboer liggen 9 van de 10 keer toch dezelfde kaasjes in de vitrine. Ik was dus helemaal in mijn nopjes toen ik een tijdje geleden de kaasbox van Pluk de Kaas ontdekte. Dat is een soort kaasabonnement, waarbij je elke 2 maanden een box met nieuwe kaasjes opgestuurd krijgt. Of eenmalig, dat kan ook. Hoe dan ook, er zitten kazen in die je niet snel in de winkel vindt.

Je kan kiezen uit een kleine box (600 gram) of een grote box (900 gram). De Pluk de Kaas thuisproeverij wordt gekoeld bezorgd en elk kaasje zit netjes apart verpakt. In de doos zit ook een flyer met uitleg over elk kaasje, plus een wijnsuggestie. Ik vond het echt smullen.

Tip: ga je een thuisproeverij bestellen, gebruik dan de code ‘bankhangkaas22’ en je krijgt 20% korting op de eerste box van je abonnement.

Thuisproeverij - Pluk de Kaas

Organiseer zelf een thuisproeverij

Past een kant-en-klare thuisproeverij niet helemaal in je budget? Of is er voor jouw favoriete snack of drankje geen thuisproeverij te vinden? Dan organiseer je ‘m toch gewoon zelf! Koop verschillende soorten koffie/chocola/port/zoute drop/whatever jij lekker vindt, zoek per soort wat leuke informatie op internet en tada, je hebt je eigen thuisproeverij. Of nog leuker: laat iedereen iets meenemen (zorg wel dat je niet hetzelfde koopt). René en z’n vrienden hebben bijvoorbeeld weleens een avondje georganiseerd waarbij iedereen z’n favoriete speciaalbiertje meenam om te laten proeven. Of maak allemaal je favoriete cocktail. Leuk toch?!

Heb jij tips voor een thuisproeverij?

Binnenkort krijg ik weer een Pluk de Kaas box opgestuurd, dus de volgende thuisproeverij staat alweer gepland. Maar mocht jij nou nog andere leuke tips hebben, laat het dan zeker even weten via de comments. Je kan nooit genoeg lekkere dingen proeven 😉

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter