Menu
Eten & drinken / Thuis

10 leuke dingen om thuis te doen

Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben best wel een huismus. Ik vind het heerlijk om een beetje in huis te rommelen, of om lekker met René in de tuin te zitten met een wijntje. En met een huismus zijn is wat mij betreft ook helemaal niks mis. Je hoeft namelijk niet altijd de deur uit om het naar je zin te hebben – er zijn ook genoeg leuke dingen om thuis te doen!

1. The Beer Escape

Een blinde bierproeverij waarbij je aan de hand van allerlei leuke en uitdagende puzzels kunt ontdekken welke speciaalbiertjes je drinkt: dat is The Beer Escape in een notendop. Denk je dat je het weet? Haal het aluminiumfolie van het flesje en ontdek of je gelijk hebt…

2. Spelletjes

De afgelopen jaren hebben René en ik een flinke collectie spelletjes verzameld. Die worden dan ook regelmatig uit de kast getrokken. Ik schreef al eens een blog over mijn favoriete spelletjes om samen te spelen, maar ik heb nog een leuke tip: de verrassingsboxen van Dobbels. Geef aan of je een mix van spelletjes, puzzels en bouwpakketten wilt, of juist alleen spelletjes/puzzels/bouwpakketten en eigenaar Louis stelt een gave box voor je samen.

De verrassingsbox van Dobbels

3. Uitgebreid koken met Cheflix

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s, maar het is natuurlijk ook onwijs leuk om thuis uitgebreid samen te koken. Maak een van jullie favoriete (restaurant)gerechten na, of kies juist iets wat je misschien nog nooit hebt gegeten (wat dacht je bijvoorbeeld van ravioli). En wil je het echt goed aanpakken? Dan is een Cheflix abonnement misschien wel wat voor jullie. Dat is een soort Netflix waarbij je aan de hand van video’s van echte chefkoks leert om de lekkerste sterrenmaaltijden klaar te maken. Jonnie Boer, eat your heart out!

4. Crimibox

Meer zin in een flinke dosis spanning en sensatie? Met Crimibox kan je je lol op. Dat is een heel gaaf spel waarbij je een moordzaak moet oplossen. Je kiest vooraf welke moordzaak je wilt oplossen en vervolgens krijg je thuis een dossier opgestuurd (wij speelden Dossier As) met bewijsstukken, foto’s en politiedocumenten. Laat de speurneus in je los en ga op zoek naar aanwijzingen en aanknopingspunten om zo de dader te pakken te krijgen.

5. Thuisbioscoop

Je kan natuurlijk samen met een zak chips op de bank ploffen en Netflix aanzetten. Maar je kan van je romantische filmavondje ook een échte date night maken met een Bioscoop Box. Daar zit alles in voor een complete bioscoopavond, maar dan gewoon bij jou thuis. Aan alles is gedacht: van een beamer tot speakers en van gezellige lichtjes tot popcornbakjes. Zet ‘m op in de slaapkamer en duik samen in bed (niet kruimelen met de popcorn 😉 ), of bouw ‘m op in de tuin en kruip lekker onder een kleedje. Romantiek gegarandeerd.

6. Cocktails maken

Je kunt natuurlijk buiten de deur ergens fancy cocktails gaan drinken, maar het is ook onwijs leuk om ze zelf te maken. Ben je geen volleerde barman of -vrouw? Geen probleem, want op de website van Cocktailicious vind je niet alleen héél veel recepten, maar ook een handig stappenplan voor beginners. Let the cocktail party begin!

Leuke dingen om thuis te doen - cocktails maken

7. Wijnproeverij

Ben je meer een wijnliefhebber? Organiseer dan je eigen wijnproeverij met het wijnpakket van The Online Sommelier. Lees eerst hoe wijn proeven precies werkt en probeer daarna te achterhalen welke smaken je proeft in de verschillende witte en rode wijnen. Daarvoor gebruik je de aromawielen uit het pakket. Wist je bijvoorbeeld dat een wijn kan smaken naar rot ei, nagellakremover of leer? Leuk, leerzaam en lekker – zelfs die wijn die naar rotte eieren ruikt!

8. Thuisverrassing

Verrassingen: you love it or you hate it. Als jij bij de eerste groep hoort, dan zou ik zeker een keer de thuisverrassing van I Don’t Know bestellen. Wat het precies is, ga ik je niet vertellen – het is niet voor niets een verrassing. Maar een klein tipje van de sluier: het is een heel leuk spel wat je met 2 tot 4 personen kunt spelen. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd. Ga jij je laten verrassen? Met de code BYEBYE10 krijg je 10% korting op de thuisverrassing via de webshop.

9. Online escape room

Ik ben gek op escape rooms en tijdens de lockdown heb ik ook de online escape rooms helemaal ontdekt! Er zijn er echt onwijs veel te vinden. Zelf speelde ik Maria’s Eeuwige Villa en The Submarine en die zaten allebei erg goed in elkaar. Puzzelpost schijnt ook een aanrader te zijn, maar die heb ik zelf nog niet gespeeld.

10. Huur een jacuzzi

Dan sluit ik af met de allerleukste tip: huur een opblaasbare jacuzzi. Ik vind dit dus vooral heerlijk als het buiten een beetje koud is. Drankjes en snacks erbij, muziekje aan en bubbelen totdat je handen eruit zien als die van een 80-jarige, haha! Zorg wel dat je op tijd reserveert, want de jacuzzi’s zijn super populair.

Wat vind jij leuke dingen om thuis te doen?

Met deze tips hoef je je voorlopig niet te vervelen volgens mij. Maar ik ben natuurlijk ook benieuwd: wat vind jij nou leuke dingen om thuis te doen? Laat het weten in de comments!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter