Menu
Thuis

Je eigen thuisbioscoop maken

Eens in de zoveel tijd komt hier thuis het luchtbed tevoorschijn. Niet vanwege een logé, maar omdat we zin hebben om lekker languit voor de tv te liggen. Gordijnen dicht, een zak chips erbij en onze eigen thuisbioscoop is ready to go. Totdat we er een tijdje geleden achter kwamen dat dit eigenlijk maar een slap aftreksel is. We kregen namelijk een bioscoopbox thuisgestuurd. En daarmee kan je pas een échte thuisbioscoop maken!

Wat is de thuisbioscoop box?

Eigenlijk zegt de naam het al: het is een grote box met daarin alle spullen om een bioscoop bij jou thuis te kunnen maken. Je kan deze box bestellen bij Silent Disco Box. Online geef je aan wanneer je de box wilt huren, hoe lang je ‘m wilt gebruiken en welke box je precies wilt.

Wat zit er in de box?

Er zijn drie verschillende boxen. In de basic box zit een beamer, een verlengkabel, een verdeelblok en popcornbekers. Kies je voor de complete box, dan zit er ook een scherm bij. In de all-out box zit ook nog eens een speaker, audiokabel en gezellige lampjes en spots. Je kan bij elke box optioneel nog draadloze koptelefoons bij bestellen, maar dat hoeft niet.

Het enige wat er niet in de box zit, maar wat je wel nodig hebt, is een HDMI-kabel. Daarmee sluit je de beamer aan op je laptop. Zo kan je via je laptop een film afspelen op het grote scherm. Houd daar dus even rekening mee.

Waar kan je een thuisbioscoop maken?

Kies je voor de basic box, dan zit er geen scherm bij. In dat geval kun je een thuisbioscoop maken in een ruimte met een gladde, witte muur. Zo krijg je de beste beeldkwaliteit met de beamer.

Met de andere twee boxen kan je in principe overal waar je maar wilt een thuisbioscoop maken. Er zijn wel twee voorwaarden: het moet er goed donker zijn en je moet een stopcontact hebben (door het verlengsnoer heb je daarin wat speelruimte). Dus bouw een bios in de slaapkamer en duik lekker in bed, of zet ‘m op in de tuin en kruip samen onder een kleedje. Hoe knus is dat?!

En, hoe bevalt ‘ie?

Nou, heel erg goed! Zoals je in de video hierboven ziet, zet je de thuisbioscoop heel makkelijk in elkaar. Het is letterlijk in een paar minuten tijd gepiept. Daarna kun je lekker in je luie stoel ploffen en genieten.

Wat ik trouwens ook top vond, is dat de box ruim op tijd werd geleverd. Zo kan je echt het maximale uit je huurperiode halen. Even ter illustratie: wij hadden ‘m van vrijdag t/m zondag gereserveerd, maar hij werd al op woensdag geleverd. En je hoeft ‘m ook pas op maandag weer in te leveren bij een postpunt. Super relaxed!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen! En ben je op zoek naar andere leuke dingen om thuis te doen? Klik dan hier.