Menu

Cheflix review: is het een aanrader?

Dat René en ik allebei heel erg houden van lekker eten, is inmiddels wel duidelijk. We gaan regelmatig samen of met vrienden uit eten en daar kunnen we enorm van genieten. Een avond uitgebreid tafelen en allebei andere gerechten van de kaart bestellen, zodat we extra veel kunnen proeven. Love it. Daarom vond ik het onwijs leuk toen ik laatst Cheflix ontdekte!

Wat is Cheflix?

Cheflix is een soort Netflix met online masterclasses van allerlei sterrenchefs. Je neemt voor €2,99 per maand een abonnement en vervolgens kun je onbeperkt masterclasses. In die masterclasses helpen de chefs je om stap voor stap de lekkerste gerechten te maken, zodat je thuis de sterren van de hemel kunt koken. Hoe gaaf is dat?!

Aan de slag in je eigen thuisrestaurant

Elke Cheflix masterclass begint met een voorwoord waarin de chef zichzelf even kort voorstelt en iets vertelt over zichzelf. Daarna ga je aan de slag met de verschillende gerechten. Hoeveel dat er zijn, verschilt per masterclass, maar ze bestaan allemaal minimaal uit 4 gangen en sommige hebben zelfs wel 6 gangen. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal te maken; je kunt ook alleen een hoofd- en nagerecht maken als je niet zo’n grote eter bent. Dat is helemaal aan jou!

Voor elke gang is er een apart filmpje. Als je hierop klikt, dan krijg je ook een lijstje met alle ingrediënten te zien. Handig voor het maken van je boodschappenlijstje. In de video laat de chef je vervolgens stap voor stap zien hoe je het gerecht klaarmaakt én hoe je het bord mooi opmaakt. Dat doen ze allemaal in een rustig tempo, zodat je het goed kunt bijhouden. Je moet de video’s af en toe wel even op pauze zetten, maar het is echt goed te doen – zelfs als je net als ik niet zo’n keukenprins(es) bent. En heb je toch even iets gemist, dan spoel je gewoon een stukje terug.

Wat ik ook leuk vind, is dat er bij sommige masterclasses een extra filmpje zit waarin je uitgebreid uitleg krijgt over een bepaalde kooktechniek. Zo laat Stefan van Sprang bijvoorbeeld zien hoe je makkelijk een tomaat kunt pliceren (klinkt ingewikkeld, maar is het niet, haha!).

Gewoon verkrijgbaar in de supermarkt

Wij hebben inmiddels Cheflix masterclasses van verschillende chefs gevolgd en de gerechten vielen goed in de smaak! Heel lekker en wat ik ook een voordeel vindt: vrijwel alle ingrediënten zijn gewoon makkelijk verkrijgbaar. Vis en vlees halen wij liever bij de visboer en de slager, maar in principe kun je alles wat je nodig hebt verder gewoon in de supermarkt kopen. Dat vind ik een groot voordeel.

Welke masterclasses staan er op Cheflix?

Toen Netflix gelanceerd werd, stonden er masterclasses van 5 Nederlandse chefs op Cheflix, maar inmiddels is de lijst flink uitgebreid. Denk aan namen als Ron Blaauw (chef van verschillende restaurants, waaronder Ron Gastrobar) en Soenil Bahadoer (restaurant De Lindehof), maar ook internationale topchefs zoals Gaggan Anand, die je misschien wel kent van het programma Chef’s Table.

Probeer het 14 dagen gratis

Benieuwd naar Cheflix? Goed nieuws, want je kunt het de eerste 14 dagen gratis proberen. Aanmelden doe je hier. Veel plezier!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

1 reactie

Laat jouw reactie achter