Menu
Thuis

Leuk escape room spel voor thuis? 3 tips

Een paar jaar geleden namen mijn vriendinnen me als verrassing voor mijn verjaardag mee naar een escape room. Een geslaagd verjaardagscadeau, want wat vond ik dit leuk! Door de coronamaatregelen is het nu niet mogelijk om een escape room op locatie te doen, maar je kunt natuurlijk wel thuis een escape room spel spelen. In de afgelopen maanden heb ik er meerdere gespeeld. Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje.

Online escape room spel – Maria’s Eeuwige Villa

Afgelopen jaar schoten de online escape rooms als paddenstoelen uit de grond. Toen ik er voor het eerst over hoorde, dacht ik: “Dat kan nooit echt leuk zijn”. Maar inmiddels heb ik er meerdere gespeeld en ben ik daar helemaal van teruggekomen. Laatst speelde ik Maria’s Eeuwige Villa. Het verhaal: 160 jaar geleden is in een oude villa in Apeldoorn de vrouw des huizes op mysterieuze wijze verdwenen. Niemand weet wat er met haar gebeurd is. Jij gaat tijdens dit escape room spel de villa in, op zoek naar de waarheid.

In de verschillende kamers van de villa moet je puzzels oplossen om erachter te komen waar Maria gebleven is. Een gave escape room die goed in elkaar zit – al vonden wij sommige dingen wel een beetje ver gezocht. Gelukkig was er een hint knop en hebben we het mysterie met een beetje hulp toch ontrafeld.

The Beer Escape

Houd je van speciaalbiertjes? Dan is The Beer Escape echt een aanrader! Dat is een bierproeverij waarbij je blind 6 verschillende blond bieren proeft. Om erachter te komen welke biertjes het zijn, los je per flesje 3 puzzels of raadsels op. Hier komen steeds 3 hints uit die je nodig hebt om online uit te zoeken welk biertje je drinkt. Denk je dat je het weet? Haal het aluminiumfolie van het flesje en ontdek of je gelijk hebt…

The Beer Escape is geen standaard escape room spel, maar de raadsels en puzzels die je moet oplossen doen wel heel sterk aan een escape room denken. Vandaar dat ‘ie wat mij betreft gewoon in dit rijtje thuishoort. Ik vind het een aanrader: lekkere biertjes, uitdagende puzzels en weer eens iets anders dan het standaard escape room spel.

Crimibox

Crimibox is een escape room spel voor thuis waarbij je een fictieve moordzaak moet oplossen. Op de Crimibox website kies je welk spel je wilt spelen. Je krijgt dan een politiedossier opgestuurd (per post of per mail) met uitleg, documenten, foto’s en bewijsstukken. Dit moet je gebruiken om de dader op te sporen. Dat doe je niet alleen, maar samen met mede-speurneus Hunter. Dit is een chatbot die je helpt bij het ondervragen van de verdachten en het onderzoeken van bewijsstukken.

Net als The Beer Escape is Crimibox geen standaard escape room spel, maar je moet wel dezelfde soort puzzels en raadsels oplossen. Wij speelden Dossier As en kamden bejaardentehuis Berkenrust uit om de waarheid boven tafel te krijgen, maar er zijn nog veel meer dossiers die je kunt spelen. Wat ik zo leuk vind aan Crimibox, is dat het heel gedetailleerd is en dat je ook gebruik moet maken van internet en social media. Daardoor voel je je net een echte detective!

Voor welk escape room spel ga jij?

Ik vind deze escape room spellen voor thuis echt onwijs leuk en slim bedacht en ik houd zeker mijn ogen open voor nog meer van dit soort spellen. Zeker nu we allemaal thuis zitten, is dit onwijs leuk om samen in het weekend te doen. Heb jij weleens een escape room spel gespeeld? En heb je aanraders voor ons?

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Dit artikel bevat een affiliate link naar bol.com. Als jij via deze link iets koopt, dan ontvang ik van bol.com een klein bedrag. 

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter