Menu
Eten & drinken

De Stadswandeling 010: steun wandelend de horeca

Net als de rest van Nederland wandel ik me sinds het sluiten van de sportscholen helemaal suf. ’s Ochtends een blokje om tijdens een call met mijn collega’s, tussen de middag een wandelingetje naar het dorp voor een boodschap en ’s avonds nog even samen met René een frisse neus halen. Tja, je moet wat om die kerstkilo’s er weer af te krijgen. Ik vind het prima: oortjes in, podcast aan en voor je het weet ben je een half uur verder. Maar heel eerlijk? Ik heb inmiddels elk hoekje en gaatje van mijn woonplaats wel gezien. Ik was dus ook super enthousiast toen een volger op Instagram me tipte over Stadswandeling 010 in Rotterdam. Ik meldde ons aan en afgelopen zaterdag stapten we in de auto richting Rotterdam!

Stadswandeling 010 Rotterdam: wat is dat?

De Stadswandeling 010 is een wandelroute door Rotterdam van ongeveer 5 à 6 kilometer. Onderweg kom je niet alleen langs allerlei hoogtepunten en mooie plekken in de stad, maar ook langs allerlei horecazaken waar je iets lekkers kunt halen. Van een goede kop koffie tot een broodje bal of luxe frietje. Een onwijs leuk uitje, want je bent er lekker even uit én je steunt gelijk de horeca. En dat kunnen ze natuurlijk heel goed gebruiken momenteel.

Hoe werkt zo’n stadswandeling?

Je kunt je voor de stadswandeling door Rotterdam aanmelden via de website. Dat kost €3,50 per persoon. Dat is (uiteraard) exclusief de drankjes en snacks voor onderweg. Dat komt er dus nog bij. Maar het leuke is dat de organisatie van Stadswandeling 010 allerlei leuke deals heeft gemaakt met de horecazaken op de route. Als deelnemer van een stadswandeling betaal je dus net iets minder dan normaal. De prijzen op de menukaart liggen tussen de €5 en €7. Goed te doen dus!

Bij het aanmelden kies je een datum en vul je in welke route je wilt lopen (je kunt kiezen tussen een route door het centrum, door Rotterdam Noord of over de eilanden). Een dag van tevoren krijg je van de organisatie een mailtje met daarin de route, de menukaart en wat leuke opdrachtjes en vragen voor onderweg. Sneakers aan en je bent ready to go.

Routes door heel Nederland

Wij liepen de stadswandeling door Rotterdam, maar er zijn nog veel meer steden in Nederland die een stadswandeling organiseren. Op het moment dat ik deze blog schrijf, is er een stadswandeling beschikbaar in de volgende steden: Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Tilburg, Utrecht, Zaanstreek en Zwolle. Maar check zeker even of ik geen stad gemist heb. Dat doe je het makkelijkst door “@destadswandeling” in te typen in de zoekbalk van Instagram, dan zie je een lijstje met alle accounts.

Ga ook aan de wandel

Ik vond De Stadswandelin 010 een heel leuk uitje. We komen niet zo vaak in Rotterdam en zijn hier allebei niet heel bekend, dus het was een leuke manier om meer van de stad te zien. En natuurlijk om de horeca een hart onder de riem te steken! Dus ik zeg: zeker doen.

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

7 Reacties

 • […] je van wandelen en wil je de horeca een hart onder de riem steken? Meld je dan aan voor De Stadswandeling! Daarbij loop je een route door een stad en kun je onderweg bij verschillende horecazaken iets […]

  Reageer
 • […] jouw vriend(in) meer een buitenmens en wil je samen een frisse neus halen? Dan is De Stadswandeling een aanrader. Dit is een initiatief dat in verschillende steden in heel Nederland wordt […]

  Reageer
 • Jos Rietveld
  4 februari 2021 at 12:09

  VERGELIJKEND WARENONDERZOEK-WANDELING:
  Wie Groningen niet kent als koek- of paardenstad, kent Groningen vast van ESNS. Het muziekfestival waarbij minstens één eierbal (‘Aierbale’) hoort. In Groningen (‘Stad’) zijn nog een paar Ambachtelijke Aaierbalenbakkers te vinden. Stel zelf je route op tussen de twee vestigingen van Koning (allebei anders, want twee verschillende aaierbalenbakkers), De Paardenschuur, Doornbos of Ripperdalaan in Oosterpark. Smakelijk!

  Reageer
  • Suzanne
   5 februari 2021 at 08:35

   Hi Jos, wat leuk! Wij komen meestal zo’n 2 keer per jaar in Groningen voor familiebezoek, leuk idee om dit een keer met elkaar te doen, dankjewel!

   Reageer
 • […] en lekker eten: een top combinatie, toch? Dat vonden de bedenkers van De Stadswandeling ook. Daarom hebben ze in verschillende (grote) steden leuke routes uitgestippeld. Onderweg kom je […]

  Reageer
 • […] een leuke voor de stadsmensen onder ons: doe een stadswandeling. Je loopt dan een route van een paar kilometer, waarbij je langs verschillende horecazaken komt […]

  Reageer
 • […] Volgens mij is heel Nederland in 2020 aan het wandelen geslagen – heeft corona toch nog iets goeds gebracht. Ook wij hebben er het afgelopen jaar flink op los gewandeld. Niet alleen onze standaard rondjes door de wijk, maar we zijn ook regelmatig op wandeldate geweest. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen door een kasteeltuin, de Freedom Trail of een stadswandeling? […]

  Reageer

Laat jouw reactie achter