Menu

12 sportieve uitjes waar je blij van wordt

Had je mij een jaar geleden gevraagd of ik voor mijn lol iets sportiefs wilde doen, dan had mijn antwoord nee geweest. Sporten was nooit echt mijn hobby, het was meer een ‘moetje’. Maar toen kwam corona om de hoek kijken en besloot ik het roer om te gooien. Ik switchte naar een fijnere sportschool met meer groepslessen en besloot ervoor te gaan. En wonder boven wonder begon ik het steeds leuker te vinden! Wie had dat ooit gedacht. En dat bracht me op een idee, want er zijn natuurlijk ook genoeg sportieve uitjes. Ik kwam tot een leuk lijstje. Lees je mee?

1. Squashen

Toen René laatst een keer met een vriend ging squashen, dacht ik: misschien is dat ook wel leuk om samen een keer te doen. Zo gezegd, zo gedaan. We huurden een baan en 2 rackets en sloegen er een uurtje flink op los. En pfoe, dat is hard werken joh! Ik heb me helemaal rot gerend, maar ik vond het wel erg leuk om een keer te doen. Ik weet alleen niet of René nog een keer met mij wil, want ik bakte er niet zo veel van. Dus als er nog vrijwilligers zijn hier… 😉

2. Trampolinespringen

Wil je even lekker al je energie eruit gooien en je weer helemaal kind voelen? Dan moet je echt een keer naar trampolinepark. Blijkbaar is trampolinespringen (weer) helemaal hip, waardoor je in heel Nederland van dit soort parken vindt, zoals die van Jump XL en Jumpsquare. Het is niet alleen super leuk om te doen, maar het is ook echt een flinke workout. Win-win!

3. Blokarten

Als je weleens op het strand komt, dan heb je ze misschien een keer gezien: van die grappige karretjes op drie wielen met een zeil eraan. Dat zijn dus blokarts en daarmee kun je met behulp van de wind heerlijk over het strand crossen. Super leuk om te doen en je hebt het zo onder de knie. En je zou het misschien niet zeggen, maar het is best intensief! Ik had de volgende dag in elk geval flink spierpijn in mijn buikspieren.

4. Kleiduifschieten

Ook heel gaaf om een keer te doen: kleiduifschieten. Dit stond al heel lang op René z’n lijstje en laatst boekten we eindelijk een keer een introductieles bij JST Waalsdorp. Ik snap wel waarom René dit zo graag wilde doen, want dit is echt mega leuk! Ik voelde me helemaal stoer met dat ding in mijn handen. Oh en ehh, je schiet natuurlijk niet op echte duiven, maar op schijfjes van klei.

5. Klimmen of boulderen

Ik heb flink last van hoogtevrees, maar toch leek het me heel erg leuk om een keer te gaan klimmen. Op de middelbare school hadden we zo’n klimmuur in de gymzaal. Daar mochten we alleen nooit op, dus ik vond het hoog tijd om dat alsnog een keer te gaan doen! Nou werd het lastig om samen met René te gaan klimmen, want René is veel zwaarder dan ik. Met andere woorden: als ik hem zeker, dan word ik gelanceerd, haha! Gelukkig is er een goed alternatief: boulderen. Dat is simpel gezegd klimmen zonder dat je gezekerd bent. De muur waarop je klimt is bij boulderen uiteraard wel een stuk lager, maar omdat je niet vast zit, is het net zo spannend!

Sportieve uitjes: boulderen

6. Klimbos

Dit lijkt mij dus ook echt heel erg gaaf: een klimbos. In een klimbos klauter of zipline je van de ene naar de andere boom. En nee, dat is niet voor kinderen – het is leuk voor jong en oud. De meeste klimbossen hebben namelijk verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor het ook voor volwassenen een flinke uitdaging is.

7. Dansles

Ik schreef er al eerder een blog over: René en ik zitten sinds een jaar samen op dansles en dat vinden we allebei onwijs leuk om te doen. Vanwege de coronamaatregelen werden groepslessen een tijdje stilgelegd, maar gelukkig kunnen we nu weer wekelijks aan de bak. En daar kijken we serieus elke week naar uit! We hebben samen lol, zijn lekker fanatiek en worden langzaamaan steeds een stukje beter. Echt heel leuk om te doen, ook als je absoluut niet kunt dansen. Neem dus zeker eens een proefles.

8. Mountainbiken in de kas

Sinds kort kun je bij Indoor Mountainbike in Almere iets heel leuks doen: mountainbiken in een kas. Dat moet je als Westlander natuurlijk een keer gedaan hebben ;). Je kunt het 1,6 kilometer lange parcours afleggen op je eigen mountainbike, maar je kunt hier ook een fiets huren. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het me best een beetje spannend lijkt, zo over die hobbels en schansjes, maar ik weet zeker dat René dit heel leuk gaat vinden.

9. Afslaan

Altijd al eens willen golfen, maar heb je geen GVB (golfvaardigheidsbewijs)? Ga dan eens een keer afslaan op de golfbaan. Bij de meeste golfverenigingen heb je hier namelijk geen GVB voor nodig. Huur bij de receptie twee clubs, haal een emmer balletjes bij de automaat en sla er lekker een uurtje (of natuurlijk langer) op los. Als je zo’n balletje goed raakt, kun je ‘m echt onwijs ver slaan!

Afslaan op de golfbaan

10. Wandeldaten

Volgens mij is heel Nederland in 2020 aan het wandelen geslagen – heeft corona toch nog iets goeds gebracht. Ook wij wandelden er het afgelopen jaar flink op los. Niet alleen onze standaard rondjes door de wijk, maar we zijn ook regelmatig op wandeldate geweest. Wat dacht je bijvoorbeeld van wandelen door een kasteeltuin, strandjutten of een stadswandeling?

11. Schaatsen

Tja, je kan het misschien niet het hele jaar rond doen, maar schaatsen mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Het allerleukst is natuurlijk schaatsen op natuurijs, maar ja, dat is soms lastig met die Nederlandse winters. Ook onwijs leuk: de Schaatsbaan Rotterdam. Het is helemaal overdekt, dus ook een prima uitje als het regent. Naast de gewone schaatsbaan heb je er ook een curlingbaan en leuke eet- en drinktentjes. Super gezellig sfeertje.

12. Suppen

Ook dit sportieve uitje is seizoensgebonden, maar zeker de moeite waard om hier te noemen: suppen! Mocht je niet weten wat het is, suppen is een soort combinatie van kanoën en surfen. Je staat op een supboard (een soort surfplank) en met behulp van een lange peddel beweeg je jezelf vooruit. Je kunt dit doen op de leukste plekken: dwars door de stad, middenin de natuur en zelfs in de zee.

Wat zijn jouw favoriete sportieve uitjes?

Sportieve uitjes: ik ben fan! Het nuttige met het aangename combineren, ideaal toch? Heb jij nog leuke tips voor sportieve uitjes die René en ik echt eens moeten proberen? Laat het me weten via een DM op Instagram, vind ik leuk!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter