Menu

De 8 leukste schaatsbanen

Schaatsen is natuurlijk hét ultieme winteruitje. Met vriendinnen, met je lover of met de kids: het is allemaal even leuk. Gelukkig zijn er ook deze winter weer overal in het land allerlei schaatsbanen te vinden. Dus trek je schaatsen maar uit het vet, want ik zette de 8 leukste schaatsbanen voor je op een rij.

1. Schaatsbaan Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam is elk jaar weer een feestje om naartoe te gaan. Je kunt er namelijk niet alleen heerlijk schaatsen op de overdekte 400-meterbaan; er is nog veel meer leuks te doen. Zo is er een curlingbaan (wel even boeken van tevoren), een super gezellig horecaplein en dit jaar is er zelfs een pop-up karaokebar van Dikke Mic. En check ook zeker even de agenda op de website, want er staan meerdere silent disco avonden en een Santa skate op de planning. Hoe leuk!

📍: Toepad 95 in Rotterdam
🗓️: 25 november 2023 t/m 24 februari 2024
🎟️: tickets koop je hier

2. IJsbaan op het Rembrandtplein

Schaatsen in hartje Amsterdam: Hollandser ga je het niet krijgen hoor! Het Rembrandtplein transformeert in de wintermaanden tot een ijsparadijs, compleet met heel veel gezellige lichtjes. Na het schaatsen kun je opwarmen met een warme oliebol of broodje worst en een dampende kop chocolademelk.

📍: Rembrandplein in Amsterdam
🗓️: 17 november 2023 t/m 7 januari 2024
🎟️: tickets koop je hier

3. De overdekte schaatsbaan in Scheveningen

Ook als de weergoden niet meewerken, kun je in Scheveningen gewoon lekker schaatsen op de overdekte schaatsbaan voor het Kurhaus. Zelfs niet zo’n schaatser? Er worden ook meerdere schaatsshows gegeven deze winter. Check de website voor meer info.

📍: Gevers Deynootplein 121 in Scheveningen
🗓️: 11 november 2023 t/m 11 februari 2024
🎟️: tickets koop je hier

4. De schaatsbaan op het Vrijthof

Maastricht is natuurlijk al een geweldige stad op zich, maar in de winter is het er helemaal geweldig. Dan wordt het Vrijthof namelijk omgetoverd tot een magisch winterwonderland, inclusief schaatsbaan, curlingbaan, wintercafé en nog veel meer gezelligheid.

📍: Vrijthof in Maastricht
🗓️: 30 november t/m 31 december 2023
🎟️: tickets koop je hier

5. De Drijvende IJsbaan in Leiden

In Leiden kun je deze winter op het water van de Nieuwe Rijn schaatsen. En dan niet op natuurijs, maar op de Drijvende IJsbaan! Heb je kids? Dan moet je hier zeker heen, want elke zaterdag- en zondagochtend wordt de ijsbaan omgetoverd tot een ‘Frozen wereld’ en kan je kind schaatsen met Olaf.

📍: Nieuwe Rijn in Leiden
🗓️: 9 december 2023 t/m 7 januari 2024
🎟️: tickets koop je hier

6. De schaatsbaan op het Amsterdamse Winterparadijs

Eén van de gezelligste uitjes waar je ook nog eens kunt schaatsen: Het Amsterdamse Winterparadijs in de RAI. Op de grote binnen- en buitenbaan is ijspret gegarandeerd. Maar er zijn nog veel meer super leuke winterdingen te doen: sneeuwballen gooien, langlaufen, ijskarten, tuben… Echt een dikke vette uitjestip als je het mij vraagt.

📍: De RAI in Amsterdam
🗓️: 14 t/m 30 december 2023
🎟️: tickets koop je hier

7. De Goudse IJsbaan

Een bezoekje aan de Goudse IJsbaan is net alsof je in een kerstkaart stapt. De schaatsbaan ligt namelijk in een rondje om het oude stadhuis, midden op de Markt in het centrum. Dat is sowieso al een prachtige plek, maar in de winter nóg magischer met al die lichtjes.

📍: Markt in Gouda
🗓️: 20 december 2023 t/m 14 januari 2024
🎟️: tickets koop je hier

8. De schaatsbaan in het Spoorwegmuseum

Dan tot slot een wel heel bijzondere schaatsbaan: die op het Winterstation in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Schaats tussen de oude treinen en ontelbaar vele lichtjes door en je waant je even helemaal terug in de tijd. En daarna natuurlijk gezellig aan de ouderwetse koek en zopie!

📍: Het Spoorwegmuseum in Utrecht
🗓️: 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
🎟️: tickets reserveer je hier

Meer tips voor leuke uitjes?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen.