Menu

10 originele romantische uitjes

Of je nou indruk wilt maken op de eerste date met je crush, of dat je je lief wilt verrassen voor jullie 10-jarig jubileum: een romantisch uitje is wat mij betreft altijd een goed idee. Ik bedoel, wie houdt er nou niet van een avondje zwijmelen?! Om het niet té afgezaagd te maken, heb ik een lijstje met 10 originele romantische uitjes voor je gemaakt. Geloof me, dat wordt punten scoren!

1. Candlelight Concert

Muziek en heel veel kaarsjes: dat zijn natuurlijk dé ingrediënten voor romantiek. En laat dat nou ook net het concept van een Candlelight Concert zijn. Ze worden gegeven op allerlei plekken in Nederland en de genres gaan van pop tot klassiek, dus er zit vast en zeker iets bij wat jullie geweldig gaan vinden. Zo waren wij zelf naar een concert met muziek van Queen en ik vond het super bijzonder!

2. Naar de bios, maar dan net even anders

Van de gewone bios ben ik persoonlijk niet zo’n fan. Een privé bios vind ik dan wél weer een heel leuk romantisch uitje! Lijkt dat je wat, check dan zeker The (Any)Thing, want dat is toch wel de meest bijzondere.

Ook een net-iets-specialere variant van naar de bios gaan is een film kijken op een van de gave locaties van Cinema Palace. Of ga ’s zomers naar een van de vele outdoor filmavonden van bijvoorbeeld het Forum in Groningen, de Maaskantine in Rotterdam of Rooftop Movie Nights in Amsterdam.

3. Samen naar de privé sauna

Naar de sauna is natuurlijk al een heerlijk romantisch uitje, maar als je er nog een schepje bovenop wilt doen, ga dan naar een privé sauna. Mijn favoriet is Reset Spa in Naaldwijk: een heerlijke plek waar je een ruimte met eigen bubbelbad, sauna, stoombad en loungehoek kunt boeken. Perfect voor een avondje ontspannen en genieten.

4. Maak een ballonvaart

Niet goedkoop, maar wel een geweldig en super romantisch uitje: een ballonvaart. Vaak kun je er een arrangement met een ontbijtje bij zonsopgang of een glaasje champagne bij boeken. Tja, als je dan toch al flink uitpakt, dan kan dat er ook nog wel bij toch 😉

5. Een bijzonder etentje

Liefde gaat door de maag. Neem je lief daarom mee voor een bijzonder etentje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een diner of high wine in de Euromast of een driegangenmenu in de Dinner Train (met de code ‘byebye’ krijg je 10 korting!). Ook een aanrader: een etentje op een van de vele bijzondere locaties van het rondreizende restaurant De Maaltuin.

6. Samen naar een lichtfestival

In het najaar en de winter is er bijna elke week wel ergens in het land een lichtfestival te bezoeken. Super leuk en hand in hand langs al die lichtjes slenteren is natuurlijk hartstikke romantisch! Mijn favoriete lichtfestival is De Grote Schijn, maar zoals ik al zei: er zijn er nog veel meer.

7. Massage workshop

Volg samen ene massage workshop en leer de fijne kneepjes van de kunst van het masseren. En het mooiste: je hebt heel veel romantische avondjes voor de prijs van 1, want thuis kun je natuurlijk nog heel vaak verder oefenen!

8. Kampvuurconcert

Beeld je eens in: een zwoele zomeravond, een dromerig kasteel, een kampvuur en fijne deuntjes. Een perfect uitje, dacht de organisatie van Kampvuurconcert. En dat blijkt wel, want het concept is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes met elke zomer optredens op verschillende locaties.

9. Ga varen

Huur een bootje en neem een mand met lekkere hapjes mee voor een lunch of borrel op het water. Heb je een groter budget? In verschillende steden kun je ook een (privé)rondvaart door de grachten met diner doen. Vooral ’s winters is dat mega leuk, dan is het overal versierd met gezellige lampjes.

10. Een weekendje naar de Champagnestreek

Oké, het valt misschien niet meer helemaal onder de noemer ‘uitje’, maar romantisch is het zeker: een weekendje naar de Champagnestreek. Dwaal lekker rond tussen de wijnvelden en proef champagne onder het genot van de mooiste uitzichten. En wist je dat het vanaf Rotterdam maar een kleine 5 uurtjes rijden is? Een prima idee voor een lang weekend weg dus!

Meer leuke tips voor romantische uitjes?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!