Menu
Lekker sportief

Samen op dansles (stijldansen)

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik niet bepaald van dansen hou. Ik sta liever met een drankje vanaf de zijkant toe te kijken, dan dat ik zelf de dansvloer op ga. En áls ik het dan na een paar wijntjes teveel dan eindelijk aandurf om mee te doen, dan bak ik er helemaal niks van – insiders kunnen dat beamen ;). Ik vond dat ook altijd helemaal prima, totdat ik een paar jaar geleden samen met René op de bruiloft van zijn nicht was en ik daar wat mensen zag dansen. En dan bedoel ik niet hakken of hossen, maar écht dansen. Dat vond ik zo leuk, dat ik dacht: ik wil op dansles.

Het kostte me flink wat overtuigingskracht, maar na een paar maanden zeuren kreeg ik het voor elkaar en gaf René toe. Dus voordat hij zich kon bedenken, mailde ik een dansschool bij ons in de buurt en gaf ik ons op voor een beginnerscursus stijldansen. En geloof het of niet, maar we zijn inmiddels een jaar verder en we vinden dit allebei zó leuk om te doen!

Waarom stijldansen?

Tja, goeie vraag, dat weet ik eigenlijk ook niet. Ik had om me heen weleens laten vallen dat het me leuk zou lijken om samen dansles te gaan volgen en de reactie die ik dan vaak kreeg, was: “O ja, ik heb vroeger ook nog op stijldansen gezeten”. Dus dansles stond voor mij gelijk aan stijldansen. Iets wat natuurlijk nergens op slaat, want als je je er een beetje in verdiept, dan zijn er ook allerlei andere soorten dansen, bijvoorbeeld salsa. Maar goed, dat is dus de reden waarom ik ons heb opgegeven voor een cursus stijldansen. En achteraf gezien is dat denk ik een heel goede keuze geweest, want ik zie deze 2 houten klazen niet zo snel salsadansen. Maar mocht je dus ook overwegen om op dansles te gaan, doe dan van tevoren even wat research, zodat je weet waar je aan begint en wat je kunt verwachten.

Die research had ik totaal niet gedaan, dus wij kwamen er tijdens de eerste paar danslessen achter wat stijldansen eigenlijk inhoudt. Stijldansen is een bepaald genre waarbij je in paren danst. Binnen het stijldansen heb je twee soorten: de ballroom dansen en de Latin dansen. Onder ballroom vallen onder andere de quickstep, de tango en de Engelse wals. Dit zijn de wat ‘stijvere’ dansen. Latin is iets losser, daar vallen bijvoorbeeld de chachacha en de jive onder.

En waarom is dansles dan zo leuk?

Elke week kijken we echt weer uit naar ons uurtje dansles. Het is namelijk echt heel leuk! Tijdens dansles ben je op een hele andere manier met elkaar bezig. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar meer 1-op-1 dan dit ga je het niet krijgen. Je moet het echt samen doen. We hebben allebei continu een big smile op ons gezicht, maar lopen soms ook flink te bekvechten als het niet helemaal lukt (om vervolgens weer samen in lachen uit te barsten). Wij vinden het zo leuk, dat we inmiddels aan de tweede cursus begonnen zijn. Dus ik zou zeggen: schrijf je gewoon eens in voor een proefles en probeer het zelf. Echt, geef het een kans, je gaat er geen spijt van krijgen!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

4 Reacties

Laat jouw reactie achter