Menu

Leuke strand activiteiten voor het hele jaar

Weer of geen weer: René en ik komen elke week wel minstens 1 keer op het strand. Dat is voor ons ook heel makkelijk, want wij wonen er op 5 minuten fietsen vandaan. Ik vind het een heerlijke plek en kan echt genieten van een lekkere strandwandeling. Maar wist je dat er nog veel meer te doen is langs de Nederlandse kust? Ik maakte een lijstje met de leukste strand activiteiten voor je. Niet alleen activiteiten voor de zomer, maar ook dingen die je jaarrond kan doen.

Blokarten

Misschien heb je ze weleens zien rijden: een soort gigantische driewielers met een groot zeil eraan. Deze grappige karretjes heten dus blokarts en hier kan je geweldig mee rondscheuren over het strand. Hoe harder het waait, hoe beter. Het ziet er misschien makkelijk uit, maar het is echt wel even zoeken in het begin. Je moet namelijk slim gebruik maken van de wind. Doe je dat niet, dan sta je stil, óf je waait omver. Dat laatste gebeurde mij meer dan eens, haha! Ik vind blokarten echt een van de leukste strand activiteiten die ik tot nu toe heb gedaan. Een aanrader, dus.

Oesters rapen

Ook dit staat héél hoog op mijn lijstje van favoriete strand activiteiten: oesters rapen. Dit kan je op bepaalde plekken langs de Nederlandse kust gratis en voor niks doen. Vooral in het gebied rondom de Oosterschelde liggen ze voor het oprapen. Van september tot en met april zijn ze het lekkerst (dat is namelijk het oesterseizoen) maar ook daarbuiten valt er best wat te vinden. Lees je vooraf wel even in, want er zijn een paar regels waar je je aan moet houden. Ik zette wat handige tips en tricks op een rij.

Suppen

Suppen is de laatste jaren helemaal hot geworden. Grote kans dat je dit al eens hebt gedaan in een slot of op een meertje. Maar wist je dat je ook kan suppen op zee? Dat is een stuk moeilijker, want hoe rustig het water ook is: golven zijn er altijd. Daardoor is suppen op zee een flinke work out! En je zou denken dat je dit alleen in de zomer kan doen, maar niks is minder waar. Ook als het wat kouder is, kan je prima suppen. Dan krijg je namelijk gewoon een dikke wetsuit aan.

Powerkiten

Powerkiten is eigenlijk niks meer of minder dan vliegeren op het strand. Alleen dan niet met zo’n mini vlieger van vroeger, maar met een enorm ding waar je best een beetje spierballen voor nodig hebt. Als je mee springt, kan zo’n powerkite je zelfs een paar meter laten vliegen. Super gaaf! En het mooie van powerkiten is dat het er niet keihard voor hoeft te waaien: je kan het vrijwel altijd doen, ook bij heel weinig wind.

Strandjutten

Wil je je tijdens je bezoekje aan het strand gelijk nuttig maken? Ga dan strandjutten. Bij heel veel strandtenten kan je gratis een zogenaamde jut tas halen. Hiermee ga je op pad, met als doel om zo veel mogelijk afval en andere troep van het strand te rapen. Is je tas vol, dan meld je je weer bij de strandtent. Hier krijg je in ruil voor je volle tas een drankje of iets lekkers. Zo heb je een leuke middag en doe je gelijk een goede daad – wat wil je nog meer.

Yoga

Een lesje yoga is sowieso al heerlijk, maar een lesje yoga op het strand is pas echt genieten. Van het geluid van de zee op de achtergrond word je gegarandeerd helemaal zen. Er zijn heel veel strandtenten die in de zomer yogalessen aanbieden waar je gewoon eenmalig een lesje kan aansluiten. Zo weet ik bijvoorbeeld dat Elements Beach in ‘s-Gravenzande dat regelmatig doet. Dat staat lang niet altijd groot aangekondigd op de website, dus ik zou zeker even een belletje wagen als je dit een keer wilt doen.

Meer tips voor leuke strand activiteiten?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter