Menu
Eten & drinken / In de natuur

Wandelen met de hond: mijn leukste tips

Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen op Instagram of in een van mijn blogs: Freddie! Deze kleine bruine viervoeter komt uit een opvang in Roemenië en woont sinds januari 2021 bij ons. Hij is onwijs lief, vrolijk en enthousiast en vindt het geweldig om met ons op avontuur te gaan. Zodra de autodeur opengaat, weet hij niet hoe snel hij erin moet springen. Dat bracht me op een idee voor een blog: tips over waar je leuk kunt wandelen met de hond. Dus heb jij ook een hond? Lees dan zeker even verder!

Oesters rapen of strandjutten

Volgens mij vindt elke hond het geweldig om naar het strand te gaan. Ze kunnen er lekker los rondrennen en heerlijk spelen met andere hondjes. Een topplek om te wandelen met de hond, dus. En als je er dan toch bent… Ga tijdens je wandeling dan eens strandjutten of oesters rapen. Allebei heel leuk en makkelijk om te doen en het maakt je strandwandeling nog leuker!

Oesters rapen met Freddie

Loop een bloesemtocht

Een andere aanrader als je leuk wilt wandelen met de hond, is een van de bloesemtochten door de Betuwe. Wij liepen met Freddie de Gezond & Lekker Buren wandeling, maar op de website van de ANWB vind je ook allemaal (gratis!) wandelroutes langs boomgaarden vol bloesem. Op sommige plekken moet je je hond even aanlijnen, maar tijdens een groot deel van de wandeling kunnen ze lekker loslopen.

Wandelen in een natuurpark

Wist je dat we in Nederland 21 nationale parken hebben? Daar kun je natuurlijk prachtig wandelen met de hond! Bij de ingang van zo’n park staat meestal een bord met verschillende routes, plus hoe lang de route is. Bedenk even goed hoe ver jij en je hond willen (en kunnen) lopen voordat je een route kiest, want vaak ben je niet zomaar weer terug bij de ingang. Let op: omdat er in de meeste natuurparken wilde dieren zoals herten en zwijnen leven, moet je je hond meestal aangelijnd houden, maar op sommige plekken mogen ze los.

Geocachen

Combineer de wandeling met je hond eens met geocachen! Dat is een soort ‘schatzoeken’ waarbij je met behulp van GPS op zoek gaat naar caches. Die liggen verstopt door heel Nederland, dus je kunt geocachen waar en wanneer je maar wilt. Leuk om eens te doen tijdens jullie standaard rondje door de wijk, of maak juist een flinke wandeling op een plek waar je niet zo vaak komt. Wie weet vinden jullie wel iets!

Loop een street art tour

Heb je geen strand in de buurt of ben je meer een stadsmens, loop dan eens een street art tour samen met je hond. In heel veel grote steden in Nederland kun je allerlei prachtige street art vinden. Zo liepen wij laatst (een deel van) deze route in Den Haag, maar als je googelt op ‘street art + naam van een stad bij jou in de buurt’ dan vind je waarschijnlijk nog veel meer van dit soort tours. Er zijn zelfs tours die je samen met een gids kunt lopen.

Wandelen met de hond: doe een street art tour

Doe een stadswandeling

Ook een leuke voor de stadsmensen onder ons: doe een stadswandeling. Je loopt dan een route van een paar kilometer, waarbij je langs verschillende horecazaken komt waar je iets lekkers kunt halen voor onderweg. Houd er wel rekening mee dat je bij sommige horecazaken even naar binnen moet om wat te eten of een drankje te halen. Je hond mag dan niet altijd mee naar binnen, dus dit zou ik niet in je eentje doen. Tenzij je het geen probleem vindt om je hond even buiten te laten wachten, natuurlijk.

Bezoek een kasteeltuin

Dan mijn laatste tip: ga eens wandelen met de hond in een kasteeltuin. In Nederland zijn er heel wat kastelen te vinden en veel daarvan hebben een mooie, grote tuin waar je (tegen betaling) lekker door rond kunt dwalen. Zo waren we laatst met Freddie bij Kasteel de Haar in Haarzuilens (Utrecht). Dat is het grootste kasteel van Nederland met een tuin van 55 hectare vol mooi aangelegde bloementuinen, vijvers en zelfs een doolhof. Hij mocht niet los, maar hij heeft heerlijk 1,5 uur lang rond lopen snuffelen.

Waar ga jij graag wandelen met de hond?

Heb jij nog leuke tips voor plekken waar je fijn kan wandelen met de hond? Laat het me weten via een DM op Instagram, vind ik leuk!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

Geen reacties

    Laat jouw reactie achter