Menu
Eten & drinken

Cinema Culinair filmdiner: eten als in de film

Heb jij ook weleens dat het water je in de mond loopt als je een film zit te kijken, omdat het eten er zo lekker uitziet? De bedenkers van Cinema Culinair in elk geval wel. Daarom hebben ze een aantal jaar geleden een onwijs leuk concept opgezet: een filmdiner. Je kijkt een film en ondertussen eet je dezelfde gerechten als die de acteurs in de film eten. Smul bijvoorbeeld mee van de boeuf bourguignon uit Julie & Julia, geniet van de Cubana uit Chef of proef de beroemde coquilles uit No Reservations. Zo krijgt de film een extra dimensie en is het dubbel genieten. Hoe gaaf is dat?!

Hoe werkt het Cinema Culinair filmdiner?

In eerste instantie organiseerde Cinema Culinair de filmdiners op locatie, maar toen dit in 2020 stil kwam te liggen, besloten ze te starten met take away. Je kiest op de website welke film je wilt kijken, selecteert een restaurant waar je het wilt afhalen en vervolgens kun je alles kant en klaar ophalen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is de film regelen. Veel films staan op Netflix of Videoland, maar als dat niet het geval is, dan kun je ze heel makkelijk huren en streamen via Pathé Thuis.

Wij bestelden het Julie & Julia 7-gangen filmdiner via de website van Cinema Culinair. Op zaterdag tussen 15:00 en 18:00 uur kon ik het eten afhalen bij Bird in Rotterdam. Omdat we ’s avonds al andere plannen hadden, had ik vooraf gevraagd of ik het een dag in de koelkast kon bewaren. Dat was geen probleem – je moet alleen wel even een beetje ruimte in de koelkast maken, want het zijn flink wat bakjes.

Aan de slag

De volgende dag haalde ik alles uit de koelkast, las ik even goed de instructies en gingen we aan de slag. Het is heel simpel, want je kunt alles opwarmen in de oven op dezelfde temperatuur (stond niet zo in de instructies, maar werkte prima). In de uitleg die erbij zit, staat heel duidelijk aangegeven bij welke minuut van de film je welk gerechtje klaar moet hebben en hoe je dit moet opwarmen. Zo moest bijvoorbeeld gerechtje 1 even 10 minuutjes in de oven en gelijk bij de start van de film gegeten worden, gerechtje 2 was koud en at je bij minuut 11, enzovoort. Super simpel, je moet alleen even zorgen dat je alles goed timet, maar met de stopwatch erbij ging dat heel makkelijk. Tussendoor hebben we de film steeds even op pauze gezet zodat we niks misten (je kunt bij ons vanuit de keuken de televisie niet zien). Vond ik zelf totaal niet storend.

Voor herhaling vatbaar?

We vinden het concept van Cinema Culinair allebei ontzettend leuk. Het eten was heel erg lekker en het was gewoon heel gezellig. Lekker kneuterig met de gordijnen dicht, kaarsjes op tafel en alle kussens op de grond bij de salontafel. En natuurlijk heel erg leuk om letterlijk mee te genieten. Wij gaan dit zeker nog een keer doen – het liefst straks ‘in het echt’ als dat weer kan!

Meer leuke tips?

Wil je meer leuke tips voor uitjes, activiteiten en (food)hotspots? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik elke week een nieuwe tip. Want het leven is te kort om op de bank te hangen!

2 Reacties

Laat jouw reactie achter